tirsdag 16. februar 2010

Avisproduksjon - I journalistens verden.

Slankekur i fengsel







Kvifor er dette ei nyhende?

1. For det fyrste er den veldig aktuell med tanke på all fokus det er på slankepress i desse tider. Det er også ei "ny" nyhende. Det er noko ikkje alle har hørt før, i alle fall ikkje eg og dei seg sit at med no.

2.Den har en viss informasjonverdi. Dette med slanking er noko som engasjerer veldig mange mennesker.

3. Vidare har den identifikajsonsverdi. Som nevnt over har mange eit forhold til dette med slanking. Enten det gjelder ein sjølve eller ein nær ven.

4. Det er også ei sak som er litt sensasjonell. " Plasere tjukke folk i fengsel for å slanke dei". Dette vekkjer oppmersomheit.

5. Det er også konsonanse i denne artikkelen. Den stemmer overens med korleis verden har blitt. Det er eit stadig auka fokus på slanking.

Desse punkta eg har brukt har eg henta frå Øystein Sande. Han nevner 9 pkt. Denne artikkelen oppfyller i alle fall fem av desse. Dermed kan ein seie at den har god nyheitsverdi.

Det er også ein god artikkel når det gjeld oppbygging. Den har ein kort og fin inngress og ei bra fengjande overskrift. Det som trekkjer ned er at den er litt for lite infomrativ. Litt tynn brødtekst. Den har rett å slett litt for lite kjøtt på beinet.


FEATURE
Ein feature er ein sjanger som har veldig fri form. Det er den sjangeren som er mest littrær og henvender seg til heile lesaren sitt kjensleregister. Ein anna ting med feature er at artikkelen peiker på viktige detaljer, den er lettlest og presenterer innhaldet på ein måte som underbyggjer innhalde og den tar for seg "mjuke saker".

Kvifor er dette ein feature?

For det fyrste er det ei veldig mjuk sak. Den tar for seg livet til ein veldig aktuell skodespelar. Ein anna ting er at den spelar på ein del kjensler hjå lesaren. Barn, bestefar, meiningar som at barn bør vente til dei er to år før dei skal i barnehagen osv....Vidare er det ein lettlest artikkel med detaljar om hans liv som er veldig viktige med tanke på sjølve innhaldet. I tilegg til dette har artikkelen
  • inngress
  • overskrift
  • to bileter eller meir
  • brødtekst
  • bildetekst
Som skal vere i ein slik artikkel.


-Rune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar